Slivova kvinoja z rozinami

Pozno poleti in v jeseni sem si naredila kar precejšnjo zalogo sadja in zelenjave, ki sem jo pretežno shranila kar v zamrzovalno skrinjo. Tako še danes, ko je zunaj krepko pod ničlo, lahko uživamo v domači zelenjavi in okusnem sadju.

Zato sem tokrat posegla po domačih slivah, ki sem jih zamrznila in jih uporabim za Galove kašice ali za slivove cmoke. Slive so bogate z antioksidanti, pektini, flavonoidi, bakrom, cinkom, beta karotenom ter vitamini skupine B in vitaminom C. Njihovo uživanju ureja prebavo in pomaga pri odvajanju vode iz telesa.

Za 200g obroka potrebujete:

  • 5 sliv - če boste uporabili suhe, potem rozine izpustite
  • 2 čajni žlici rozin
  • 1 jedilno žlico kvinoje
  • 200ml vode
Kvinojo dobro splaknite. V 200ml vode dajte slive, rozine in oprano kvinojo. Pokrito kuhajte 15 minut in nato pustite še 5 minut, da se kvinoja dobro razmoči. Če so slive prevelike za vašega malčka, jih pretlačite z vilico.
Pa dober tek

NASVET!
  1. Slivova kvinoja z rozinami je primerna tudi, če je hladna, zato jo lahko pripravite tudi za takrat, ko ste na poti.