Jabolka in koruzni zdrob združena v okusne in sočne jabolčne palčke.
Zima je resda šibka v ponudbi svežega sadja in zelenjave, a tu pa tam se v shrambi še najde kakšno domače jabolko, ki je odlično za uvajanje sadja pri najmlajših članih družine. Krhelj jabolka je tako popolna izbira za uvajanje sadja po metodi Baby-led weaning, ki nas vabi k temu, da zaupamo v otroka in njegovi sposobnosti. Da je sposoben samostojnega hranjenja v ritmu, ki ga on določa.
Kar nekaj receptov je nastalo v mesecu januarju, ki sem ga izbrala za prvi Gurmančkov izziv tega leta. Več o izzivu in receptih, ki so nastali v okviru ustvarjanja BLW idej za obroke, si lahko pereberete v tej objavi. V naslednjih vrsticah pa bom ponudila recept za odlične jabolčne palčke.
Za 6 jabolčnih palčk potrebujete:
- 1/2 srednje velikega jabolka
- 1 jedilna žlica instant koruznega zdroba
- 90ml 100% jabolčnega soka
- čajna žlička masla ali hladno stiskanega 100% olja (v sadnih jedeh se odlično obnese orehovo ali kokosovo)
Kuhani polenti vmešajte naribano jabolko in čajno žličko masla. Zmes vlijte v pekač, ki ste ga pokrili s peki papirjem. Pustite, da se zmes popolnoma ohladi, nato jo narežite na palčke v velikosti 5x2cm.
Jabolčne palčke so odličen in zdrav vmesni prigrizek ali obrok na poti.
NASVET!
- Namesto koruznega, lahko izberete tudi drug zdrob, ki je vašemu malčku ljubši. Okusna izbira je tako pšenični, ovsen ali pirin zdrob.
Gurmančku Galu lahko sledite tudi na FB strani in Instagram-u.