Ajdov močnik

Za pravi slovenski zajtrk (200 g) potrebujete:
  • 1 srednje veliko jabolko (100 g)
  • 1 čajna žlička rozin
  • 1 jedilna žlica ajdove moke
  • 200 ml vode
  • ščepec cimeta

Jabolko olupite in narežite na majhne koščke ter ga skupaj z rozinami kuhajte v 200 ml vode. Ko zavre, vmešajte še ajdovo moko in med mešanjem kuhajte še 5 min. Posujte s ščepcem cimeta in postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!


NASVET!
  1. Ajdov močnik lahko postrežete takega kot je, s koščki jabolk in rozinami. Če je pa vaš malček kot Gurmanček Gal, ki ne sprejema dobro koščkov, vam svetujem, da kašico pretlačite oz.spasirate.
  2. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi 

Kaj pa ostali družinski člani?
Ajdov močnik je lahko okusen in zdrav zajtrk za vse člane družine. Količino prilagodite številu obrokov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar