- 1 srednje veliko jabolko (100 g)
- 1 čajna žlička rozin
- 1 jedilna žlica ajdove moke
- 200 ml vode
- ščepec cimeta
Jabolko olupite in narežite na majhne koščke ter ga skupaj z rozinami kuhajte v 200 ml vode. Ko zavre, vmešajte še ajdovo moko in med mešanjem kuhajte še 5 min. Posujte s ščepcem cimeta in postrezite primerno ohlajeno.
NASVET!
- Ajdov močnik lahko postrežete takega kot je, s koščki jabolk in rozinami. Če je pa vaš malček kot Gurmanček Gal, ki ne sprejema dobro koščkov, vam svetujem, da kašico pretlačite oz.spasirate.
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi
Kaj pa ostali družinski člani?
Ajdov močnik je lahko okusen in zdrav zajtrk za vse člane družine. Količino prilagodite številu obrokov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar