Na spletu sem tako zasledila postopek priprave amarantovih napihnjenčkov in zdela se mi je super priložnost, da ga preizkusim.
In sicer za približno 200g obroka potrebujete:
- 4 jedilne žlice amaranta
- 150ml ovsenega napitka
- strok vanilije (cca 2cm)
- Ponev dobro (res dobro) segrejte. Da je dovolj vroča, boste najlažje preverili s kaplljico vode, če bo zacvrčala in takoj izhlapela, je ponev dovolj vroča.
- V ponev vsujte 1-2 jedilni žlici amaranta. Odvisno od velikosti ponve. Meni so se napihnjenčki lepše delali, če sem dala v ponev le po eno žlico amaranta.
- Ponev pokrijte s pokrovko in jo nalahko premikajte gor in dol tik nad ognjem.
- Če je temperatura prava, bodo v 1-3 sekundah začeli nastajati napihnjenčki (kar boste slišali kot drobno pokanje mehurčkov) in v 10 sekundah bodo napihnjenčki pripravljeni.
- Pečene napihnjenčke vsujte v posodo in ponev ponovno segrevajte 15-30s.
- Ponovite postopek s preostalimi žlicami amaranta.
NASVET!
- Namesto ovsenega napitka lahko izberete drug rastlinski napitek (rižev, pirin, prosen, kokosov), lahko pa amarantove napihnjenčke preprosto prelijete z 150ml pripravljenega adaptiranega ali materinega mleka.
- Amarantove napihnjenčke lahko vmešate v mlečne izdelke, jih dodate v sadne ali zelenjavne kašice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar