V FB skupini Gurmanček Gal-vse o uvajanju goste prehrane sem s strani mamic, ki so malčkom že pekle palačinke, dobila idejo, da jih pripravim tudi mojemu malemu gurmančku.
Za 6 palačink potrebujete:
- 120g ajdove moke
- 40g riževe moke
- 1 jajce
- če še niste uvedli jajc, lahko namesto tega uporabite naslednjo mešanico: 1 jedilno žlico mletih lanenih semen nameočite v 3 jedilnih žlicah vode. Pustite stati nekaj časa, da nastane želatini podobna zmes. To zmes vmešajte v maso za palačinke namesto jajca.
- 400ml vode
- ščepec cimeta
- 1 kozarček domače baby jabolčne kašice
- kokosovo olje
- V 400ml vode stepite jajce in vmešajte cimet in moko. Z mešalnikom dobro premešajte, da nastane homogena zmes, ki jo pustite počivati 10 minut.
- Ponev segrejte in ji dodajte malo kokosovega olja. Ko je ponev vroča, z zajemalko vlijte maso za palačinke. Bodite potrpežljivi, saj peka brezglutenskih palačink zahteva malce več časa.
- Ko se rob palačinke začne dvigovati in vidite, da se palačinka iz sredine na ven začne sušiti, jo lahko obrnete. Pazite! Če jo boste hoteli prehitro obrniti, vam bo razpadla.
- Če vam slučajno razpade, se ne obremenjujte, ste pač naredili carski praženec ;)
- Pečeno palačinko premažite z domačo jabolčno kašico in po želji potresite s cimetom
NASVET!
- Cimet je del prehrane Gurmančka Gala že od njegovega petega meseca starosti. Več o cimetu in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.
- Namesto vode lahko uporabite rastlinski napitek (rižev, ovsen, pirin, prosen..).
- Če boste namesto jajca uporabili lanena semena, so palačinke primerne že v obdobju od 4-6 mesecev
Ni komentarjev:
Objavite komentar