- 1 srednje veliko rdečo peso (100 g)
- 1 pest sladkega krompirja (80 g)
- 150 ml vode
- 1 čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
- 60ml adaptiranega mleka
Krompir in peso olupite in narežite na majhne koščke (manjši bodo koščki, hitreje bo jed pripravljena). Kuhajte na sopari ali v soparniku 20 minut. Ko sta krompir in pesa kuhana, ju pretlačite. V kašico postopoma dodajajte adaptirano mleko, da nastane kremasta, gosta zmes podobna pireju. Pesinemu pireju dodajte še čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja (jaz sem izbrala repično).
Pa dober tek!
Pa dober tek!
NASVET!
- Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi . Jaz sem zato zraven pesinega pireja Galu ponudila svež jabolčni sok. Manjše jabolko (50 g) sem ukašila na steklenem strgalu ter jabolčni kašici dodala 50 ml prekuhane, hladne vode.
- Namesto adaptiranega, lahko izberete materino mleko.
Ni komentarjev:
Objavite komentar