- 1 banano (100 g)
- 100 ml vode
- 1 jedilno žlico riževe moke
Vodo zavrite in vanjo postopoma vmešajte 1 jedilno žlico riževe moke. Pazite, da se ne naredijo grudice. Kašico pustite, da se malo shladi. Ta čas z vilico pretlačite banano in jo vmešajte v primerno ohlajeno riževo kašico.
Pa dober tek!
NASVET!
- Riževa moka je zdrava in okusna alternativa instant praškom za puding. Lahko jo uporabite za sadne ali mlečne pudinge, riževo moko lahko skuhate na sadnem kompotu, vodi ali na rastlinskem mleku (riževo, ovseno, kokosovo...). Gurmanček Gal je do sedaj poskusil poleg bananinega še brusnični in cimetov puding. Vsi trije so poželi val navdušenja.
Kaj pa ostali družinski člani?
Bananin puding lahko pripravite kot sladico po kosilu ali kot samostojen obrok za vse člane družine. Sestavine prilagodite številu obrokov.
Pozdravljena, koliko časa se pa kuha ta puding? Hvala in lep večer (ali lahko noč) želim!
OdgovoriIzbriši2-3 min bo dovolj
IzbrišiJe normalno pri borovnicevem pudingu, da je okus nekoliko “mokast” ? Ce razumete kaj mislim.. ��
OdgovoriIzbrišiPozdravljeni. Puding ima definitivno drugačen okus od tistega, kakršnega smo vajeni pri klasičnem pudingu iz vrečke. Predvsem zato, ker ga ne delamo z mlekom.
IzbrišiV kolikor bi za osnovo uporabili klasiko, torej kravje mleko (po 9.mesecu) pa je okus isti klasicnemu pudingu.
Sama sem pri bananinem pudingu banano vmešala v puding, da se je vse skupaj povezalo in okzs potem ni bil 'mokast" 😉
se lahko uporabi se latero drugo moko poleg rizeve?
OdgovoriIzbrišiLahko koruzni skrob oz.gustin.
Izbriši