- 1 manjše jabolko
- 1 manjša hruška
- 2 jedilni žlici pirinih kosmičev
- ščepec cimeta
Hruško in jabolko olupite in narežite na majhne koščke. Narezano sadje skupaj s pirinimi kosmiči, pokrito z vodo, kuhajte 15 minut. Postrežite primerno ohlajeno, po vrhu pa potresite ščepec cimeta.
NASVET!
- Predlagam vam, da kosmiče čez noč namočite v vodi, saj se bodo tako prej skuhali.
- Če hruško in jabolko narežete na majhne koščke, se bodo med kuhanjem precej raztopili in pasiranje ne bo potrebno (v kolikor vaš malček že sprejema gostejše kašice s koščki). Galu sem morala kašico pretlačit, saj mu je požiranje kosmičev, predstavljalo težavo.
- Namesto pirinih kosmičev, lahko uporabite tudi kosmiče iz drugih žit (oves, rž, ajda, koruza...).
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi
Ni komentarjev:
Objavite komentar