Hokaido buča in piškoti? Seveda, zakaj pa ne! Dodajte jim še temno čokolado in imate slastne, hrustljave bučne kekse s temno čokolado.
Hokaido buča je nepogrešljiv del pisane jeseni, zato je prav, da jo, kar se da izkoristimo in uporabimo za obroke malčkov in cele družine.Že kar nekaj receptov, ki vključujejo to oranžno bučo sem ustvarila, vse najdete na tej povezavi.
Tokrat pa sem jo uporabila pri peki slastnih, sladkih keksov.
Za 9 večjih bučnih keksov s temno čokolado potrebujete:
- 100g kokosove moke
- 1 kavna žlička vinskega kamna
- 1 kavna žlička kurkume
- 1 kavna žlička cimeta
- 60g kokosovega masla
- 125g pire hokaido buče
- 1 jajce
- 90% čokolada po želji
Pustite, da se keksi ohladijo.
Ta čas čokolado stopite nad soparo in ohlajene piškote do polovice pomočite v tekočo čokolado in postavite na peki papir, da se čokolada ohladi in strdi.
Pa dober tek!
NASVET!
- Za bučni pire, buče ni treba lupiti, olupek se med kuhanjem popolnoma zmehča.Buči odstranim semena, narežem na manjše kose in v vodi kuham do mehkega. Cca 20 minut. Odcedim in spasiram s paličnim mešalnikom.
- Bučni keksi s temno čokolado so primerni tudi za tiste, ki se prehranjujejo po LCHF načelih. Za dodatno sladkobo jim lahko dodate eritritol.
- Namesto hokaido buče, lahko uporabite katerokoli oranžno jedilno bučo, na primer muškatno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar