Čokoladen okus in svežina malin. Čokoladne rezine, potresene s kokosovim čipsom, koščki temne čokolade in malinami.
Brez glutena in primerno za LCHF navdušence.Kadar je dež, pečem.In sedaj, ko že več kot pol leta sledim LCHF načinu prehranjevanja, kljub temu uživam v hrani. Takšni in drugačni. Ker vem, da pravilno pripravljene jedi lahko prispevajo k izgubi teže. Da, tudi sladice.
Kadar sem dobre volje, pečem.
Kadar dosežem svoj cilj, pečem.
Ja, pečenje in kuhanje je moja strast in moja nagrada.
Danes, 25kg lažja in pol leta kasneje, vam v preizkušanje ponujam to čokoladno poslastico:
Za 20x15cm pekač potrebujete
- 4 jajca
- 8 jedilnih žlic vode
- 300g kisle smetane
- 25g pravega kakava
- 125g kokosove moke
- 100g mandljeve moke
- 125g eritritola
- pest malin
- pest kokosovega čipsa
- pest koščkov temne čokolade (90% delež kakava)
- 1 vrečka vinskega kamna
Ločite beljak in rumenjak. Beljakom dodajte 4 jedilne žlice vode in jih stepite v trd sneg.
Rumenjakom dodajte eritritol in 4 jedilne žlice vode ter stepajte toliko časa, da nastane penasta zmes. Dodajte kislo smetano in ponovno premešajte. Nato postopoma, med mešanjem dodajajte suho mešanico (pecilni prašek, kokosova in mandljeva moka ter pravi kakav).
Na koncu k masi počasi dodajte še sneg iz beljakov.
Maso razporedite po namaščenem pekaču.
Po vrhu potresite koščke prave čokolade, maline in kokosov čips.
Biskvit v prej ogreti pečici pecite 40 minut na 180°C.
Narežite in postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar