Kivi je pravo bogastvo C vitamina in sicer ga je celo dvakrat več kot pa v limoni ali pomaranči. Kivi je antioksidant, ki vsebuje poleg C vitamina tudi vitamin E, folno kislino ter kalij.
Prav tako je z vitamini in minerali bogata banana, saj vsebuje vitamine A, B1, B2, B6, C in D ter minerale kot so kalij, magnezij, kalcij, fosfor, železo, jod in klor. Je prava energijska bomba, ki pa vsebuje malo maščob. Tudi s kvinojo vnesemo minerale in beljakovine, ker pa je kvinoja žitarica, ki ne vsebuje glutena, je primerna tudi za malčke, ki so občutljivi na gluten oziroma za malčke, pri katerih žitaric z glutenom še niste uvedli.
Za 250g obroka potrebujete:
- 1 srednje veliko banano (100g)
- 2 manjša kivija (70g)
- 1 jedilno žlico kvinoje
- 100ml
Kvinojo dobro sperite z vodo in jo v vodi kuhajte 15 minut. Ta čas banano pretlačite z vilico, kivi pa spasirajte s paličnim mešalnikom. Sadni kaši vmešajte kuhano kvinojo.
Pa dober tek!
NASVET!
- S tem, ko v kašico dodamo surov, ukašen kivi poskrbimo za vnos vitamina C in s tem tudi za absorpcijo železa. Več o tem v tej objavi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar