Vanilijeva kaša z jabolkom in kakijem

Za tokratni zajtrk (220g) potrebujete:
  • 1 jedilno žlico prosene kaše
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 1 srednje velk kaki
  • 150 ml vode
  • noževo konico sredice vanilijevega stroka

Proseno kašo kuhajte skupaj z vanilijo v 150 ml vode 15 minut, nato jo pokrito pustite še 5 minut, da se napoji vode. Ta čas na steklenem strgalu ukašite jabolko in kaki. Sadno kašico vmešajte v proseno kašo in postrezite.

Pa dober tek!


NASVET!
  1. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v jedi vključili živila z vitaminom C. Več o tem v tej objavi .
  2. Vanilija se odlično dopolnjuje z jedmi, ki vključujejo jabolko in kaki. Več o vaniliji in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.
  3. Proseno kašo lahko nadomestite tudi s kašo drugega žita, na primer ajde. 

Kaj pa ostali družinski člani?
Vanilijeva kaša z jabolkom in kakijem je okusen obrok za začetek dneva, saj z doanim svežim jabolkom in kakijem zagotovo poskrbimo za dnevno dozo vitamina C. količino sestavin prilagodite številu obrokov. Sama sem si zraven kašice postregla še s kavo z mlekom.  



Ni komentarjev:

Objavite komentar