- 2 jedilni žlici koruznega zdroba (instant polenta)
- 1 srednje veliko hruško (100g)
- 150ml vode
- ščepec cimeta
Polento s hruško in cimetom lahko pripravite na 2 načina:
- 150ml vode zavrite in vanjo vmešajte 2 jedilni žlici koruznega zdroba. Med mešanjem kuhajte še tri minute. Hruško olupite in jo ukašite na steklenem strgalu. Hruškino kašico vmešajte v primerno ohlajeno polento ter potresite s ščepcem cimeta.
- Hruško olupite in narežite na majhne koščke ter skupaj z vodo (150ml) kuhajte pet minut. Nato dodajte še 2 jedilni žlici koruznega zdroba in med mešanjem kuhajte še tri minute. Kašico na koncu potresite s ščepcem cimeta in postrezite primerno ohlajeno. Če vaš malček ne sprejema koščkov, kašico dodatno spasirajte s paličnim mešalnikom.
Pa dober tek!
NASVET!
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne in mlečne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi .
- Cimet čudovito popestri vsako jed, ki vključuje hruško ali jabolko in ji da posebno aromo. Sama ga v jedi Gurmančka Gala dodajam že od njegovega petega meseca starosti. Več o njem in njegovi uporabi pa si lahko preberete v tej objavi.
- Koruzni zdrob lahko nadomestite z zdrobo drugega žita (ajda, pšenica, pira..). Sama se ga naredila v verziji s pšeničnim in pirinim zdrobom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar