- 1 večjo hruško (150g)
- 2 jedilni žlici kvinojinih kosmičev
- 100 ml vode
- ščepec cimeta
Vodo zavrite in vanjo vmešajte dve jedilni žlici kvinojinih kosmičev. Med mešanjem, kuhajte toliko časa, da se zmes malo zgosti in nato pripravljeno kašico pustite 5 minut, da se malo ohladi. Ta čas na steklenem strgalu ukašite predhodno olupljeno hruško. Za piko na i, kašico posujte s ščepcem cimeta.
Pa dober tek!
NASVET!
- Če boste v kašico vmešali surovo ukašeno hruško, boste poskrbeli za dnevni vnos vitamina C ter s tem tudi poskrbeli za boljšo absorpcijo železa iz malčkove prehrane.. Več o tem v tej objavi .
- Cimet čudovito popestri vsako jed, ki vključuje hruško ali jabolko in ji da posebno aromo. Sama ga v jedi Gurmančka Gala dodajam že od njegovega petega meseca starosti. Več o njem in njegovi uporabi pa si lahko preberete v tej objavi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar