- 1 manjša podzemna koleraba (50 g)
- 1 srednje velik krompir (100g)
- 1/2 jabolka
Kolerabo, jabolko in krompir olupite in kuhajte v vodi ali na sopari približno pol ure oziroma toliko časa, da je koleraba mehka. Nato vse skupaj pretlačite in dodajte 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja. Jaz sem izbrala olivno olje.
Pa dober tek.
NASVET!
Pa dober tek.
NASVET!
- Če boste sestavine kuhali v vodi, bo kašica dovolj redka, v kolikor pa ste se odločili za kuhanje na sopari ali soparniku, bo zmes dosti bolj gosta. Ker se je meni kašica zdela pregosta za Gala, sem jo zredčila z vodo, v kateri sem dopoldne kuhala jabolka. Lahko pa kašico zredčite tudi z navadno, prekuhano vodo ali materinim oziroma adaptiranim mlekom.
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi
Ni komentarjev:
Objavite komentar