Odlična krhka kokosova pita, polnjena s sladkimi češnjami in kislo smetano.
Prvič sem pekla pito in moram se pohvaliti, da je odlično uspela. Ker bo odslej večkrat na meniju, moram iti v nabavo pitinega pekača. Kje prodajajo kvalitetne?In ker sem od tašče dobila precej češenj, sem se odločila, da jih uporabim v piti. Testo je iz kokosove moke, kar pomeni, da je brez glutena. Ker pa vsebuje mlečne izdelke, kokosovo pito s češnjami priporočam po dopolnjenem 9.mesecu starosti.
Za pitino testo potrebujete
- 100g mlete kokosove moke
- 100g kokosovega masla
- 2 jajci
Kokosovo maslo stopite in mu vmešajte jajci. Ko se maslo in jajci povežejo, med mešanjem počasi dodajajte moko. Testo na hitro pregnetite še z rokami in ga razporedite po pitinem pekaču. Ker ga sama nimam, sem ga razporedila kar po steklenem ovalnem pekaču. Rob pite pa oblikovala z vilico.
Pitino testo v pečici na 200°C pecite 10 minut. Ko dobi svetlorjavo barvo, ga vzemite iz pečice in na pultu pustite, da se ohladi.
Za pitin nadev potrebujete:
- 300g domačih češenj
- 400g kisle smetane
- 2dl sladke smetane
- 1/2 čajne žličke vanilije
- 1 čajno žličko želatine (oz. 1 vrečko želatine oz. 6 lističev želatine)
- 1/2 čajne žličke kokosovega masla
- pest mandljevih lističev
Kokosovo maslo raztopite v ponvi in mu dodajte razkoščičene češnje ter vanilijo. Pokrito dušite 10 minut.
Češnje odcedite in v tekočino, ki je ostala, vmešajte želatino.
Sladko smetano stepite. Stepite tudi kislo smetano, da postane tekoča.
Ohlajene češnje razporedite po pitinem testu.
Češnjev sok z želatino stopite v mikrovalovni ali nad soparo ter ohlajeno vmešajte v kislo smetano. Počasi vmešajte še sladko smetano.
Smetanovo kremo prelijte čez pitino testo in češnje ter po vrhu potresite z mandljevimi lističi. Okrasite s češnjami.
Kokosova pita s češnjami naj v hladilniku počiva vsaj 4 ure, da se bo krema strdila in testo napojilo okusov. V hladilniku brez težav zdrži do 4 dni.
Ni komentarjev:
Objavite komentar