 Na spletu sem tako zasledila postopek priprave amarantovih napihnjenčkov in zdela se mi je super priložnost, da ga preizkusim.
Na spletu sem tako zasledila postopek priprave amarantovih napihnjenčkov in zdela se mi je super priložnost, da ga preizkusim. In sicer za približno 200g obroka potrebujete:
- 4 jedilne žlice amaranta
- 150ml ovsenega napitka
- strok vanilije (cca 2cm)
- Ponev dobro (res dobro) segrejte. Da je dovolj vroča, boste najlažje preverili s kaplljico vode, če bo zacvrčala in takoj izhlapela, je ponev dovolj vroča.
- V ponev vsujte 1-2 jedilni žlici amaranta. Odvisno od velikosti ponve. Meni so se napihnjenčki lepše delali, če sem dala v ponev le po eno žlico amaranta.
- Ponev pokrijte s pokrovko in jo nalahko premikajte gor in dol tik nad ognjem.
- Če je temperatura prava, bodo v 1-3 sekundah začeli nastajati napihnjenčki (kar boste slišali kot drobno pokanje mehurčkov) in v 10 sekundah bodo napihnjenčki pripravljeni.
- Pečene napihnjenčke vsujte v posodo in ponev ponovno segrevajte 15-30s.
- Ponovite postopek s preostalimi žlicami amaranta.
NASVET!
- Namesto ovsenega napitka lahko izberete drug rastlinski napitek (rižev, pirin, prosen, kokosov), lahko pa amarantove napihnjenčke preprosto prelijete z 150ml pripravljenega adaptiranega ali materinega mleka.
- Amarantove napihnjenčke lahko vmešate v mlečne izdelke, jih dodate v sadne ali zelenjavne kašice.
 


