Četrti recept Gurmančkovega BLW izziva sem izkoristila za ustvarjanje mini prosenih kolačkov. Prosena kaša je tako v tem receptu dobila prav posebno obliko.
Prosena kaša je ena izmed mojih in gurmančkovih najljubših jedi, saj je res odlična v vseh možnih kombinacijah. Nekaj receptov z njo si lahko pogledate na tej povezavi, a tokrat sem jo uporabila na malo drugačen način. Način, ki omogoča, da to zdravo in okusno žito jemo z rokami in ne z žlico. Tako, kakor narekuje metoda Baby-led weaning.
Za 12 mini kolačkov potrebujete:
- 200ml vode
- 3 jedilne žlice dmBio prosene kaše
- 2 jedilni žlici dmBio kokosovega čipsa
- 1 manjšo banano
- ščepec cimeta
Proseno kašo čez noč namočite v vodi.
Proseno kašo odcedite, dodajte 2 jedilni žlici dmBio kokosovega čipsa, vodo in kuhajte 10 minut, da se kaša zmehča in napoji. Nato kaši vmešajte pretlačeno banano in cimet ter vse skupaj dobro premešajte, da se se banana razporedi čez celotno maso, saj slednja v kolačkih deluje kot vezivo.
Nato napolnite modelčke za mafine in prosene kolačke v pečici na 170°C pecite 20 minut.
Ko dobijo zlatorjav rob, so pečeni.
Kolačke pustite v modelčkih toliko časa, da se popolnoma ohladijo, nato jih lahko vzamete ven.
Proseni kolački so odličen in zdrav prigrizek ali glavni obrok.
Pa dober tek!
Pa dober tek!
Naslednji recept januarskega BLW izziva sledi že v soboto 13.1.2017.
Gurmančkovemu BLW izzivu pa lahko sledite tudi na FB strani in Instagram-u.
Gurmančkovemu BLW izzivu pa lahko sledite tudi na FB strani in Instagram-u.
Ni komentarjev:
Objavite komentar