Kvinojini kosmiči z bučko in žrebičkovino

Kot sem že povedala v prejšnji objavi, kjer sem tudi uporabila žrebičkovino, je konjsko meso med najbolj zdravimi vrstami mesa. Žrebičkovina ima namreč nizko vsebnost maščob, je bogata z beljakovinami, ki so ključnega pomena pri razvoju mišic in organov. Poleg tega je konjsko meso odličen vir železa ter vitaminov B3, B6 in B12. 

Prav tako je zelo zdravo živilo kvinoja, saj je bogata z beljakovinami ter rudninami. Vsebuje ogromno kalcija, fosforja in železa. Ker ne vsebuje glutena je primerna tudi za osebe s celiakijo. 

Za približno 250g obroka potrebujete:

  • 1 jedilno žlico kvinojinih kosmičev
  • 1 manjši zrezek žrebičkovine (50g)
  • 1 manjšo bučko (100g)
  • 1/4 čebuule (50g)
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
  • 200ml vode
  • ščepec majarona
Čebulo, bučko in žrebičkovino kuhajte v 200ml vode 15 minut. Nato odstranite žrebičkovino in jo z nožem nasekljajte na drobne koščke. Čebulo in bučko skupaj s tekočino pretlačite ali spasirajte s paličnim mešalnikom. Vmešajte jedilno žlico kvinojinih kosmičev in jih kuhajte še 4 minute. V kašico nato dodajte še narezano žrebičkovino in čajno žlico kvalitetnega olja.
Pa dober tek!


NASVET!

  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. V kašico sem danes vmešala le dobro polovico mesa, ostalo pa sem Galu ponudila po BLW metodi. BLW metoda nas vabi k temu, da malčku ponudimo "finger-food" in mu s tem omogočimo, da hrano raziskuje sam, s prijemanjem hrane, okušanjem, spoznava barve, vonj, obliko in teksturo hrane. Pri tej metodi morate biti pripravljeni, da bo kar nekaj hrane pristalo na tleh in na vašem malčku, a je njegovo veselje ob okušanju in packanju neprecenljivo. Več o Baby Led Weaning metodi si lahko preberete na Facebook-u ali tu. 
  3. Majaron je začimba, ki se zelo lepo poda v mesne jedi. Lahko uporabite svež ali suh majaron. Kdaj in kje se lahko majaron vključi v malčkovo prehrano pa si lahko preberete v tej objavi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar