Kašica trojni P

Za današnje kosilo sem Gurmančku Galu pripravila kašico trojni P, katere sladkoba je še mene presenetila. Pastinak se je namreč prvič pojavil v naši kuhinji. Okus surovega pastinaka se ne razlikuje dosti od okusa korenja, kuhan pastinak pa je neverjetno sladek, zato ni čudno, da je šlo Gurmančku Galu tokratno kosilo v slast. Za kašico trojni P (250g) potrebujete:
  • 1 srednje velik pastinak (100g)
  • manjši kos piščančjih prsi (50g)
  • 1 jedilno žlico pire
  • 250ml vode
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja

Jedilno žlico pirinih zrn kuhajte v 250ml vode 20 minut, nato dodajte olupljen in narezan pastinak ter piščančja prsa. Kuhajte na blagem ognju še 20 minut, nato pa vse sestavine spasirajte s paličnim mešalnikom. Primerno ohlajeni kašici dodajte še čajno žličko kvalitetnega olja.


NASVET!
  1. Zrna pire najprej namočite v vodi, saj s tem povečate vsebnost vitaminov.
  2. Namesto piščančjih prsi lahko uporabite tudi drugo vrsto mesa, bodite pa pozorni, da je meso pusto. Lahko izberete žrebičkovino, kunčevino, govedino, teletino...
  3. Če vaš malček že dobro sprejema koščke, lahko sestavine le narežete na manjše koščke in jih ponudite vašemu otroku.
  4. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.

Ni komentarjev:

Objavite komentar