
Poleg fižola sem uporabila še krompir in kolerabo, ki sem ju dobila na ekološki kmetiji Rojc-Korisnik.
Za 300g obroka potrebujete:

- 1 srednje velik krompir (100g)
- 1 pest kuhanega fižola (70g)
- pol pesti podzemne kolerabe (50g)
- pol pesti korenja (50g)
- 1 čajno žlico plasmon testenin
- 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
- ščepec šetraja
- 300ml vode
Krompir in kolerabo olupite ter narežite na manjše koščke. Krompir, kolerabo in fižol kuhajte v 300ml vode, ki ste ji dodali ščepec šetraja, 25 minut. Ko je koleraba kuhana, vse sestavine spasirajte v gosto, kremno juho. Vmešajte čajno žlico plasmon testenin in kuhajte še 2 minuti. Primerno ohlajeni kašici dodajte čajno žlico kvalitetnega olja ter postrezite.
Pa dober tek!
NASVET!
- Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
- Če boste uporabili surov fižol, bo čas kuhanja daljši, prav tako vam priporočam, da ko voda s fižolom zavre, prvo vodo odlijete stran. Tako boste preprečili, da bi vašega malčka mučili vetrovi.
- Šetraj je prava izbira za začinjanje kašic, ki vsebujejo fižol. Poleg tega pa ima isti učinek kot kumina, saj uporaba šetraja v jedeh s fižolom zmanjšuje možnost, da bi malčka napenjalo. Več o šetraju in drugih začimbah, si lahko preberete v tej objavi
- Namesto plasmon testenin, lahko uporabite tudi drugo znamko drobnih testenin, ki so primerne za enolončnice. Lahko pa kašico zgostite tudi s čajno žličko pšeničnega zdroba ali vanjo zakuhate riž.
Ni komentarjev:
Objavite komentar