Borovničev puding

Da lahko tudi vi skuhate borovničev puding (cca 180g), potrebujete:

  • 200 ml riževega napitka
  • 1 jedilno žlico svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 2 zvrhani jedilni žlici riževe moke
V 200 ml riževega napitka dodajte 1 jedilno žlico borovnic. Ko napitek z borovnicami zavre, počasi, med stalnim mešanjem  postopoma vmešajte 2 jedilni žlici riževe moke in med mešanjem kuhajte še 3 minute oziroma toliko časa, da se puding zgosti. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Borovničev puding lahko popestrite s ščepcem cimeta ali prave vanilije. Lahko pa k pudingu postrežete jedilno žlico pravega grškega jogurta
  2. Med dodajanjem riževe moke ne pozabite na mešanje, saj se sicer hitro naredijo grudice. Povem iz izkušenj, saj sem tudi sama prvič premalo mešala in je nastala grudasta zmes. V drugo pa mi je uspelo.

KAJ PA OSTALI DRUŽINSKI ČLANI?
Borovničev puding je lahko odlična sladica za vse člane družine. Sestavine prilagodite glede na število družinskih članov oziroma obrokov. Če ste bolj sladke narave, si puding posladkajte s kakavom ali vanilijevim sladkorjem. V kolikor pa imate doma malinov sirup, predlagam, da čez puding polijete 1 jedilno žlico sirupa in jed vas bo popeljala v leta, ko ste še žulili šolske klopi ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar