Kokošja juha

Kokošja juha že od vedno velja za pravi zdravilni napitek. Ne le, da deluje protivnetno, zatira kašelj, in krepi obrambni mehanizem, ampak tudi pomiri razdražen trebušček in da novih moči.

Prejšnji teden je bila tako večkrat na meniju Gurmančka Gala in sicer sem mu jo pripravila za kosilo in za večerjo.

Kokošja juha pa ni primerna le za želodčke malih gurmančkov, ampak za vse družinske člane, saj je z dodanimi nekaj začimbami lahko okusna in topla predjed.

Za približno 1,5l kokošje juhe potrebujete:
  • 1 piščančjo kračo (100g)
  • 1 večji korenček (150-200g) - v juho dodam precej korenja, saj ga uporabim za zakuho in juhi da malce sladkoben okus
  • 1/2 čebule (50g)
  • 1 pest gomolja zelene (50g)
  • 1 manjšo papriko (50g) - v kolikor je vaš malček mlajši od 7 mesecev, papriko izpustite
  • 1 manjši paradižnik (50g) - v kolikor je vaš malček mlajši od 7 mesecev, paradižnik izpustite
  •  pest cvetov cvetače (50g)
  • 3 vejice svežega peteršilja
  • 2l vode
Zelenjavo in meso prelijte z 2l vode in zavrite. Ko zavre, ogenj zmanjšajte ravno toliko, da bo juha počasi in enakomerno brbotala. Tako boste zagotovili, da bo juha svetla in čista. S premočnim vrenjem namreč juha postane bele, motne barve. Juho kuhajte približno eno uro.
Ko je juha kuhana lahko jušno zelenjavo in meso uporabite na več načinov in sicer v jušno osnovo pretlačite jušno zelenjavo in natrgajte meso piščančje krače. Lahko pa v juho zakuhate vmešano jajce, jušne testenine...Izbira je vaša!
Pa dober tek!  

Ni komentarjev:

Objava komentarja