Abatini kosmiči

Abatine kosmiče lahko malčku ponudite za čas zajtrka ali malice. Abata je sorta hrušk, po kateri večkrat posežem, saj je sočna in zelo sladkega okusa, med kuhanjem pa se kar raztopi. Abate sem Gurmančku Galu pripravljala že na samem začetku uvajanja sadja, saj se je med kuhanjem v celoti raztopila, kar je bilo še posebej dobrodošlo za zakuho raznoraznih zdrobov.

Gurmanček Gal je Abatine kosmiče jedel za zajtrk in sicer za približno 250g obroka potrebujete:

  • 1 srednje veliko hruško sorte Abate (150g)
  • 4 jedilne žlice riževih kosmičev
  • 150ml pirinega napitka z okusom vanilije (recept si lahko preberete tu)
Pirin napitek z okusom vanilije pred uporabo dobro pretresite in segrejte toliko, da skoraj zavre. Vanj vmešajte riževe kosmiče in dobro premešajte. Ko se kašica malo ohladi ji dodajte hruško, ki ste jo olupljeno ukašili na steklenem strgalu.

Pa dober tek!


















NASVET!
  1. Z uporabo surove hurške, boste poskrbeli za vnos C vitamina, ki je ključnega pomena za dobro absorpcijo železa iz prehrane. Več o tem v tej objavi . Jaz sem zato Galu danes ponudila olupljene krhlje domačega, surovega jabolka.
  2. Riževe kosmiče, ki jih kupujem, so znamke Milupa in sicer jih največkrat kupim v Tuš drogeriji, ki ima ob ponedeljkih -20% popusta na otroški asortiman. 
  3. Namesto hrušk sorte Abate, lahko uporabite katerokoli hruško, svetujem vam le, da izberete sladko sorto, saj bo malčku tako zagotovo teknila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar