- 4 slive (jaz sem uporabila zamrznjene)
- 1/2 banane
- 1 jedilna žlica prosene kaše
- 200 ml vode
Slive in proseno kašo kuhajte 15 min v 200 ml vode. Ko je kaša kuhana, pustite še 5 min, da se lepo napoji. Slive pretlačite z vilico. Kašico iz prosene kaše in sliv vmešajte k pretlačeni polovici banane.
Pa dober tek!
NASVET!
- Prosena kaša se med kuhanjem zelo zmehča, če pa vaš malček kljub temu ne sprejema koščkov, vam predlagam, da kašico spasirate s paličnim mešalnikom.
- Ker je sezone sliv že konec, sem uporabila domače slive, ki sem jih brez koščic zamrznila, da jih bom lahko uporabljala skozi celo zimo. Če doma nimate svežih oz. zmrznjenih sliv, lahko uporabite tudi suhe slive.
Kaj pa ostali družinski člani?
Slivovo kašo lahko pripravite za vse člane družine kot okusen zajtrk ali malico. Količine sestavin prilagodite številu obrokov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar