- 1 hruško (jaz sem izbrala sladko viljamovko)
- 1 jedilno žlico riževih kosmičev
- 1 jedilno žlico prosene kaše
- 150 ml vode
Hruško olupite in narežite na majhne kocke ter jo skupaj s proseno kašo kuhajte približno 15-20 min oziroma toliko časa, da kaša postane mehka. Na koncu vmešajte še riževe kosmiče.
Pa dober tek!
NASVET!
- Predlagam, da izberete sladko vrsto hrušk in da je le-ta bolj zrela. Tako se bo med kuhanjem kar sama ukašila in vam ne bo treba pasirat. Jaz sem izbrala domačo viljamovko, ki je zelo sladka in jo je Gal prav z veseljem pojedel za zajtrk.
- Riževe kosmiče lahko kupite v vseh večjih in bolje založenih trgovinah in drogerijah. Sama kupujem riževe kosmiče znamke Milupa, ki so brez dodanega adaptiranega mleka.
- V kolikor bo kašica preredka, dodajte več riževih kosmičev, ki se super obnesejo za zgoščevanje jedi - ne le sadnih, tudi zelenjavnih, mesno-zelenjavnih idr.
- Namesto prosene kaše, lahko uporabite katerokoli kašo (ajdova, ipd.).
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina. Več o tem v tej objavi
Ni komentarjev:
Objavite komentar