Ajdovi kosmiči z jabolkom in cimetom

Za pripravo tokratnega zajtrka (cca 150g) potrebujete:
  • 1 večje jabolko
  • 1 pest ajdovih kosmičev (nesladkanih in nesoljenih)
  • ščepec cimeta
  • 100ml vode
V 100 ml vode zakuhajte na majhne koščke narezano jabolko. Jabolka pustite vreti približno 5 minut. Ko se koščki jabolka zmehčajo, jih prelijte čez ajdove kosmiče. Pustite nekaj časa, da se ajdovi kosmiči dobro namočijo in razpustijo. Če so koščki preveliki za vašega malčka, jih malo pretlačite z vilico ali s paličnim mešalnikom. Sama sem, ker je bil Gal že nestrpen, kar na hitro spasirala. Jed zaključite s ščepcem cimeta, ki bo zajtrku zaradi svoje arome dal piko na i. 

Pa dober tek! 


NASVET!
  1. Izberite bolj sladko sorto jabolk (npr. jonagold, gala, melrose, zlati delišes), saj bo zajtrk malčku tako bolj okusen. Katera jabolka so bolj sladka, si lahko pogledate na spletno stran http://www.malus.si/jablane/
  2. Ajdove kosmiče lahko nadomestite s koruznimi (corn flakes), prosenimi, amarantovimi in drugimi kosmiči. Bodite le pozorni, da so brez dodanega sladkorja in soli. 
  3. Za izboljšanje jedi lahko vodo nadomestite z rastlinskom mlekom, na primer riževim z okusom kokosa. 
  4. Če je jed preredka, ji dodajte jedilno žlico riževih kosmičev, ki bodo kašico lepo zgostili.
  5. Pri uvajanju goste hrane, moramo biti pozorni, da malčki iz prehrane dobijo dovolj C vitamina, ki poskrbi za absorpcijo železa. Več o tem v tej objavi. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar