- 1 večje jabolko
- 1 pest ajdovih kosmičev (nesladkanih in nesoljenih)
- ščepec cimeta
- 100ml vode
V 100 ml vode zakuhajte na majhne koščke narezano jabolko. Jabolka pustite vreti približno 5 minut. Ko se koščki jabolka zmehčajo, jih prelijte čez ajdove kosmiče. Pustite nekaj časa, da se ajdovi kosmiči dobro namočijo in razpustijo. Če so koščki preveliki za vašega malčka, jih malo pretlačite z vilico ali s paličnim mešalnikom. Sama sem, ker je bil Gal že nestrpen, kar na hitro spasirala. Jed zaključite s ščepcem cimeta, ki bo zajtrku zaradi svoje arome dal piko na i.
Pa dober tek!
NASVET!
- Izberite bolj sladko sorto jabolk (npr. jonagold, gala, melrose, zlati delišes), saj bo zajtrk malčku tako bolj okusen. Katera jabolka so bolj sladka, si lahko pogledate na spletno stran http://www.malus.si/jablane/
- Ajdove kosmiče lahko nadomestite s koruznimi (corn flakes), prosenimi, amarantovimi in drugimi kosmiči. Bodite le pozorni, da so brez dodanega sladkorja in soli.
- Za izboljšanje jedi lahko vodo nadomestite z rastlinskom mlekom, na primer riževim z okusom kokosa.
- Če je jed preredka, ji dodajte jedilno žlico riževih kosmičev, ki bodo kašico lepo zgostili.
- Pri uvajanju goste hrane, moramo biti pozorni, da malčki iz prehrane dobijo dovolj C vitamina, ki poskrbi za absorpcijo železa. Več o tem v tej objavi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar