Galov mineštrone

Za Galov mineštrone potrebujete:
  • 1 jedilno žlico navadnega, belega riža
  • 150 g mešane zelenjave ( zelena, brokoli, korenček, cvetača)
  • 1 jedilno žlico jabolčne čežane
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja (repično,olivno, orehovo...)

V posodo pripravite zelenjavo in riž ter dodajte toliko vode, da bodo sestavine pokrite. Kuhajte 20 minut oziroma toliko časa, da sta zelena in riž mehka. Pretlačite ali na hitro zmiksajte s paličnim mešalnikom. Ko je kašica pripravljena, ji dodajte 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja in 1 jedilno žlico jabolčne čežane (o pripravi jabolčne ćežane, si preberite v objavi Domače baby kašice).



NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi 
Kaj pa ostali družinski člani?
Galov mineštrone je primeren za vso družino, saj je idealen za mrzle dneve, ki jih prinaša prihajajoča zima. Količino zelenjave in riža prilagodite številu članov. Ko sta riž in zelenjava kuhana, iz lonca vzemite toliko, kolikor boste potrebovali za malčkov obrok. Preostanek pa začinite s soljo in poprom. Če ste bolj sladke narave, lahko k enoločnici spečete palačinke, ljubiteljem mesa priporočam, da si zraven postrežete domače, kvalitetne hrenovke ali klobase, lahko pa enoločnico uživate kar samo. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar