Cimetov puding

Za preprost obrok (200 g), ki je primeren za večerjo, potrebujete:

  • 200 ml riževega mleka
  • 2 zvrhani jedilni žlici riževe moke
  • ščepec cimeta
Zavrite riževo mleko, v katerega ste dodali ščepec cimeta. Dodajte še zvrhani jedilni žlici riževe moke in med mešanjem kuhajte še 3 minute. Postrezite primerno ohlajeno.

Pa dober tek!

NASVET!

  1. Namesto riževega mleka, lahko uporabite drugo rastlinsko mleko (ovseno, pirino, sojino...), kozje mleko ali navadno vodo.
  2. Če boste v cimetov puding vmešali še malčkovo naljubše sadje, je to lahko odličen obrok tudi za zajtrk ali malico.
  3. Če bo puding za vašega malčka preredek, ga lahko zgostite z riževimi kosmiči, v nasprotnem primeru pa lahko za redčenje uporabite materino, adaptirano, kozje ali rastlinsko mleko.

2 komentarja:

  1. Zivjo! Imam vprasanje glede vpeljevanja rastlinskih mlek v otrokovo prehrano. Ko je bila na obisku patronazna sestra in sem jo vprasala, ce lahko vpeljem rastlinska mleka, mi je odgovorila, da naj dam vedno adaptirano mleko, saj rastlinska mleka ne vsebujejo vseh vitaminov in zato niso dovolj dober nadomestek. Je to res, in ce je ali se v primeru vasih receptov lahko dodaja rastlinska mleka, saj z ostalimi sestavinami dodas manko?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena. Vsekakor rastlinska mleka niso nadomestek za adaptirano ali materino mleko. Zato osebno rastlinske napitke priporočam samo in izključno kot popestritev obrokov in za občasno uporabo. Nikakor kot samostojni napitek. Ker so rastlinski napitki narejeni iz žit, se v malčkovem organizmu pretvorijo v sladkor, kar naj dolgi rok in ob pretirani uporabi ni ok.
      MEd rastlinskimi napitki je še najboljša izbira kokosovo mleko (vsaj 60% delež), ki je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami.
      Torej, za tu pa tam so rastlinski napitki super popestritev malčkovih obrokov, ne bi pa jih priporočala vsak dan in večkrat dnevno.

      Izbriši