Brusnični puding

Da lahko tudi vi skuhate brusnični puding (cca 180g), potrebujete:

  • 200 ml vode ali rastlinskega mleka
  • 1 čajno žlico suhih brusnic
  • 2 zvrhani jedilni žlici riževe moke

V 200 ml vode dodajte 1 čajno žlico suhih brusnic in pustite vreti 5 minut, nato pa brusnice skupaj s tekočino zmiksajte s paličnim mešalnikom. V zmes, ki je nastala, vmešajte 2 jedilni žlici riževe moke in med mešanjem kuhajte še 3-5 minut oziroma toliko časa, da se puding zgosti. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!
  


NASVET!
  • Če boste namesto vode izbrali rastlinsko mleko (ovseno, sojino, riževo), bo puding še boljši.
  • Brusnični puding lahko popestrite s ščepcem cimeta ali prave vanilije.
  • Med dodajanjem riževe moke ne pozabite na mešanje, saj se sicer hitro naredijo grudice. Povem iz izkušenj, saj sem tudi sama prvič premalo mešala in je nastala grudasta zmes. V drugo pa mi je uspelo.
  • Namesto suhih brusnic lahko izberete katerokoli suho sadje.


KAJ PA OSTALI DRUŽINSKI ČLANI?
Brusnični puding je odlična izbira za zajtrk vseh družinskih članov, lahko pa ga pripravite tudi kot sladico po kosilu. Sestavine prilagodite glede na število družinskih članov oziroma obrokov. Če ste bolj sladke narave, si puding posladkajte s kakavom ali vanilijevim sladkorjem. V kolikor pa imate doma malinov sirup, predlagam, da čez puding polijete 1 jedilno žlico sirupa in jed vas bo popeljala v leta, ko ste še žulili šolske klopi ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar