Arašidovi keksi s čokolado

Najpreprostejši keksi na svetu! Slastni, polni okusa po arašidih in čokolade ter popolnoma brez moke. 

Ta recept za kekse je v moji zbirki zagotovo na zmagovalnem odru. Zakaj? Zato, ker zanje potrebujem le 3 sestavine in dva pripomočka (posodo in metlico). Pečeni pa so v zgolj 8 minutah. Da o bogatem okusu po arašidih in čokoladi niti ne zgubljam besed. 

Ker ne vsebujejo moke, mleka in mlečnih izdelkov pa so primerni tudi za tiste, ki so na zgoraj omenjene sestavin občutljivi ali alergični. 
  • 220g arašidovega masla (100% brez dodanega sladkorja, soli in konzervansov)
  • 1 jajce
  • 2 jedilni žlici nasekljane prave čokolade (90% delež kakava)

Z mešalnikom dobro pregnetite jajce in arašidovo maslo v mehko in homogeno zmes. Nato z žličko vmešajte nasekljano čokolado in oblikujte kroglice, ki jih na pekaču, s pomočjo lopatice, sploščite v okroglo ploskev.
Kekse v prej ogreti pečici na 180°C pecite 8 minut.
Postrezite primerno ohlajene.

Pa dober tek!

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u


Ni komentarjev:

Objava komentarja