Nasitna, sočna in slastna mesna pita brez glutena in po LCHF načelih. Odlična poleg zelene solate in paradižnika.
Že dolgo sem se spogledovala z njo. Želela sem si narediti slano pito, polnjeno z bolognes omako, ki bo odlična in nasitna samostojna jed, piko na i pa ji bo dala hrustljava zelena solata. In uspelo mi je. S pomočjo odlični sestavin spletne trgovine Pajs brez obresti (klik, klik)Za pitin pekač v velikosti 12cm potrebujete:
TESTO:
- 3 jajca
- 1/2 kavne žličke soli
- 1 kavna žlička čebule v prahu Pajs brez obresti
- 1/2 kavne žličke popra
- 1 jedilna žlica indijskega trpotca
- 50 g zlate lanene razmaščene moke Pajs brez obresti
- 200 g bele mandljeve razmaščene moke Pajs brez obresti
- 125 g masla
Maslo zgnetite z jajci. Ko se maslo in jajca povežejo, med mešanjem počasi dodajajte suhe sestavine. Testo na hitro pregnetite še z rokami in ga razporedite po pitinem pekaču. Ostanek, ki gre čez rob pite obrežite ter ga prihranite za kasneje.
Testo prebodite z vilico in v pečici na 200°C pecite 10 minut. Ko dobi svetlorjavo barvo, ga vzemite.
Testo je odlično tudi kot osnova za pizzo. Pečenega preprosto obložite z vam najljubšim nadevom in postavite v pečico še za par minut.NADEV:
- 450 g mletega mešanega mesa
- 400 g paradižnikovih koščkov v naravnem soku (glejte, da je brez dodanega sladkorja)
- 2 srednji čebuli
- 1 čajna žlička svinjske masti
- 1 dl radenske
- 1 dl jušne osnove
- 1 čajna žlička suhega majarona
- 1 čajna žlička mletih gorčičnih semen Pajs brez obresti
- 1 čajna žlička česna v prahu Pajs brez obresti
- 1 jedilno žlico nasekljanih suhih jurčkov
- lovorjev list
- sol, poper po okusu
- Pest parmezana
V ponvi stopite čebulo. Ko postekleni, jo zalijte z radensko (radenska pospeši, da se čebula raztopi) in čebulo kuhajte toliko časa, da radenska izhlapi. Dodajte mleto mešano meso, majaron, mleta gorčična semena, česen v prahu, suhe jurčke in lovorjev list. Počasi, na zmernem ognju kuhajte toliko časa, da se meso dobro prepeče in razpade. Nato zalijte s paradižnikovo omako in jušno osnovo. Začiniti po okusu in omako kuhajte še približno 45 minut, da se vsi okusi dobro povežejo.
Omako razporedite po pečenem pitinem testu. Preostanek nepečenega testa zvaljajte in izrežite enakomerne trakove ter jih razporedite po piti z omako. Po vrhu potresite parmezan.
Mesno pito v pečici na 200°C pecite še nadaljnih 10 minut. Postrezite primerno ohlajeno poleg zelene solate.
Ni komentarjev:
Objavite komentar