Korenčkova omaka in duo vretena

Barvito, vegansko, brezglutensko, malčkom prijazno, bogato z antioksidanti, predvsem pa okusno in zdravo. 

Ko sem v dm prodajalni zagledala te testenine, sem se odločila, da jih moram imeti in preizkusiti. Testenine iz čičerikine in lečine moke so odličen vir beljakovin in vlaknin. Čeprav ne vsebujejo glutena, pa so zaradi visoke vsebnosti beljakovin težje prebavljive in tako primerne za malčke po dopolnjenem osemem mesecu starosti.

V Gurmančkovem izzivu omak, ki poteka v mesecu februarju, sem predstavila že 6 idej za okusne omake (preveri tukaj), ki jih lahko ponudite poleg testenin, mesnih in drugih jedi. Tokrat pa bom čičerikine in lečine testenine pripravila v kombinaciji s korenčkovo omako.

Korenje samo po sebi je precej sladkega okusa, zato je priporočljivo, da ga kombiniramo z bolj ostrimi začimbami, kot je peteršilj, bazilika, kumin, rožmarin, timijan in druga bolj aromatična zelišča. Za še izrazitejši okus, lahko korenje predtem 20 minut pečete v pečici, sicer pa sledite napotkom v nadaljevanju.

Za 1 malčkov obrok, cca 200g obroka potrebujete:
  • 1 manjši korenček (cca 50g)
  • vejico rožmarina
  • po 1 ščepec timijana in bazilike
  • strok česna
  • 1 jedilno žlico dmBio čičerikinih testenin
  • 1 jedilno žlico dmBio lečinih testenin
  • 50ml dmBio 100% korenčkovega soka
  • 50ml vode
  • 1 čajna žlica dmBio kokosovega olja
Korenček narežite na kolobarje in ga 10 minut pecite na dmBio kokosovem olju. Dodajte začimbe in zalijte s 100% dmBio korenčkovim sokom in vodo. Na šibkem ognju kuhajte 25 minut, da se korenček zmehča. 

Pripravite 0,5l vode in ko voda zavre, dodajte dmBio lečine in čičerikine testenine. Kuhajte 8 minut. Testenine odcedite in jih dodajte v omako ter jih kuhajte še 3 minute, da se dodobra napojijo omake.

Postrezite primerno ohlajeno. Pa dober tek!

Naslednji recept Gurmančkovega izziva omak vas bo na blogu čakal že v petek 23.2.2018. Gurmančka Gala pa lahko spremljate tudi na FB strani in Instagram-u.

Ni komentarjev:

Objava komentarja