Ajdov puding z jagodno omako

Ste vedeli, da ajdova kaša ne potrebuje kuhanja? In da lahko iz nje napravimo zelo okusen presni puding?

Če ste za to prvič slišali, berite dalje in mogoče se opogumite in vam ter vašemu malčku pripravite Ajdov puding z jagodno omako.

Za približno 180ml obroka potrebujete:
  • 2 jedilni žlici ajdove kaše
  • 2 pesti jagod (100g)
  • vodo
Ajdovo kašo čez noč pustite, da se namoči v 200ml vode. Ajdovo kašo odcedite in spasirajte s pomočjo paličnega mešalnika, da nastane gladka, homogena zmes. Ajdov puding vlijte v kozarec.

Jagode očistite in prav tako spasirajte s paličnim mešalnikom. Jagodno omako prelijte čez ajdov puding.

Če si želite, da bo jed še bolj osvežilna, lahko jagodno omako za uro ali dve postavite v zamrzovalnik. Nastal bo okusen jagodni sorbet, ki ga lahko postrežete poleg ajdovega pudinga.

Pa dober tek!


4 komentarji: