Orehov zaspanček

Vedno več študij dokazuje, da je dobro orešče uvesti v malčkovo prehrano pred dopolnjenim prvim letom starosti, saj s tem zmanjšamo možnost za nastanek alergije. Ravno zaradi tega semse odločila, da počasi v jedilnik Gurmančka Gala uvedem tudi oreščke. In sicer sem se odločila, da mu bom najprej ponudila orehe in lešnike, ki rasejo tudi v Sloveniji. Poleg tega pa imam v skrinji še zalogo domačih mletih orehov.

Orehi so izredno bogat vir omega 3 in omega 6 nenasičenih maščobnih kislin, poleg maščob pa vsebujejo še kar nekaj vlaknin, beljakovin ter vitaminov in mineralov. 

Orehe sem tokrat kombinirala z ovsenimi kosmiči, ki prav tako vsebujejo vlaknine, ogljikove hidrate in maščobe. So vir magnezija, kalija, cinka, bakra, mangana, selena železa tiamina in pantotenske kisline. V njih pa najdemo tudi vitamine B1, B2, D in E.  


Za 220g obroka potrebujete:
  • 1 jedilno žlico mletih orehov
  • 2 jedilni žlici drobno mletih ovsenih kosmičev
  • 200ml ovsenega napitka
Ovsenemu napitku vmešajte mlete orehe in ovsene kosmiče. Med stalnim mešanjem segrevajte toliko časa, da napitek zavre. Ko zavre, kosmiče med mešanjem kuhajte še 2-3 minute oziroma toliko časa, da se kaša zgosti. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar