Grški jogurt s kakijem

Gurmančku Galu sem grški jogurt že ponudila in sicer s toplo brusnično omako, tokrat pa sem se odločila, da grški jogurt kombiniram s kakijem.

Verjetno že veste, da je grški jogurt zaradi svoje priprave izjemno bogat z beljakovinami, a ima ravno zaradi tega nizko vsebnost ogljikovih hidratov. Je lažje prebavljiv od navadnega jogurta, vsebuje dvakrat več proteinov in je primeren tudi za osebe z laktozno netoleranco. Kaki pa je vir vitamina C, A ter vitamini iz skupine B. Prav tako je kaki bogat vir mineralov in sicer železa, fosforja in kalcija.

Za 250g obroka potrebujete:
  • 1 manjši kaki (100
  • 1 lonček pravega grškega jogurta (150g)
Kaki olupite in ga spasirajte. Kakijevo kašico vmešajte v grški jogurt in postrezite.
Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objava komentarja