Pirina polenta z marelicami in hruško

Suho sadje lahko v malčkovo prehrano uvedete že z dopolnjenim šestim mesecem starosti. Le pri nakupu bodite pozorni, da sadje nima dodanega sladkorja (kar je popolnoma nepotrebno, saj je sadje že samo po sebi dovolj sladko). Pri suhih marelicah pa je potrebna še dodatna pozornost in sicer, da so marelice brez dodanega žveplovega dioksida. Slednji marelice ohranja lepe, živo oranžne barve, za naše zdravje pa zagotovo ni potreben. Kako prepoznati suhe marelice, ki so brez dodanega žveplovega dioksida? Slednje niso živo oranžne barve, ampak imajo barvo, ki je podobna rozinam, torej rjavo. Katere in kje, lahko preverite v shrambi Gurmančka Gala.

Za 220g obroka potrebujete:
  • 2 suhi marelici
  • 1 srednje veliko hruško (100g)
  • 2 jedilni žlici pirinega zdroba
  • 180ml vode
  • ščepec cimeta
Vodo skupaj z marelicama pustite vreti 5 minut. Nato vse skupaj spasirajte s paličnim mešalnikom. Ko ponovno zavre, vmešajte pirin zdrob in med mešanjem kuhajte še 3 minute. Primerno ohlajeni kašici dodajte hruško, ki ste jo ukašili na steklenem strgalu ter potresite s cimetom.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Cimet je del prehrane Gurmančka Gala že od njegovega petega meseca starosti. Več o cimetu in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.
  2. S tem, ko v kašico dodamo sveže ukašeno hruško, poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa. Železo je namreč ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v jedi vključili živila z vitaminom C. Več o tem v tej objavi .

Ni komentarjev:

Objavite komentar