Jogurt s sadno kašico in kosmiči

Kadar želimo v malčkovo prehrano uvesti mlečne izdelke živalskega izvora, naj bodo le ti v obliki jogurtov, skut in podobno. Mlečni izdelki so namreč fermentirani in tako lažje prebavljivi. Kozje mleko zagotovo ni  nadomestilo za materino ali adaptirano mleko, je pa bolj primerno za prvo uvajanje mlečnih izdelkov, kot pa jogurt iz kravjega mleka. Zakaj? Ker je lažje prebavljivo, ima nižjo vsebnost laktoze in mlečnih sladkorjev, veliko vsebnost kalcija in malo holesterola. Je pa kozje mleko znano po manjku folne kisline in železa, zato moramo biti tudi pri uporabi mlečnih izdelkov iz kozjega mleka previdni. 
Za približno 200g obroka potrebujete:
  • 1/2 kozarčka kozjega jogurta (100ml)
  • 1 manjši, zrel kaki (50g)
  • 1/2 srednje velike hruške (50g)
  • 1 jedilna žlica žitne kašice 7 žit
Iz kozarčka vzemite polovično količino jogurta, ki mu dodajte 1 jedilno žlico žitne kašice 7 žit in sadno kašico. Sadno kašico pripravite iz olupljenega kakija in hruške, ki ju ukašite na steklenem strgalu.
Pa dober tek!


NASVET!
  1. Če prvič uvajate mlečne izdelke, kakor tudi jaz, vam svetujem, da živilo uvedete najkasneje za čas kosila. Tako se bodo tako morebitne in neželene reakcije pokazale tekom dneva in boste lahko hitro ukrepali. Če novo živilo uvedete za večerjo, malček pa ga ne sprejme dobro, bo malček ponoči trpel zaradi morebitne reakcije, vi pa boste imeli pestro noč ;)
  2. Žitno kašico lahko nadomestite z riževimi kosmiči.
  3. Če je vaš malček večji jedec, mu lahko pripravite cel kozarček jogurta in ne le polovico. Tako bo naneslo približno 320g obroka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar