Dobrote izpod Slavnika

Zanimanje za pridelke iz ekološkega kmetijstva iz leta v leto narašča, saj ekološko kmetovanje zagotavlja pridelavo visoko kakovostne in varne hrane. Kar pa pomeni tudi nabor pridelkov z bogato prehransko vrednostjo, ki vsebujejo visok delež vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pridelki iz ekološkega kmetijstva so zelo transparentni, saj je pot 'iz njive na krožnik' razvidna in brez dodanih mineralnih gnojil, pesticidov, gensko spremenjenih organizmov, regulatorjev rasti ipd.

Zato ni čudno, da sem bila nad eko košarico za Gurmančka Gala več kot navdušena. Domač krompir, podzemna koleraba, repa, čebula, kutine, muškatne buče in še mnogo drugih dobrot, ki sem jih pripeljala iz male vasice pod Slavnikom - Podgorja.

Tam živi družina Rojc, ki se že več kot 30 let ukvarja s kmetijstvom. Na začetku s ciljem samooskrbe, ki pa je z leti zrasel v kmetijo s certifikatom ekološke kmetije.
V ponudbi imajo tako govedino, jagnjetino in meso kozličkov, ki spada v najvišjo kategorijo, saj imajo certifikat reje senenega mesa.

Pri njih lahko danes gajbico napolnete z domačim eko:
  • krompirjem
  • rdečo peso 
  • podzemno kolerabo
  • korenjem
  • repo
Lahko si naredite tudi zalogo govejega (mlada govedina, teletina), ovčjega (jagnjetina) in kozjega mesa (meso kozličkov), poleg tega pa prodajajo tudi med, ekstra deviško olivno olje in jajca iz proste reje (certifikat dobijo z letom 2017).

V naslednjem letu pa bodo njihovo ponudbo razširili še z eko sojo, čičeriko in drugo sezonsko zelenjavo.

V kolikor si želite jedilnike vaših malčkov popsteriti z izdelki in pridelki kmetije Rojc-Korisnik, se obrnite na gospodarja Simona (041 225 126) ali Jožeta (031 625 158).

Ni komentarjev:

Objavite komentar