Sočni jesenski smoothie

Sočni jesenski smoothie je okusen in hitro pripravljen obrok, ki ga lahko malčku postrežete za malico ali zajtrk. Zanj (200ml) potrebujete:
  • 1 srednje velik, zrel kaki
  • 1 srednje velika hruška
  • 1 jedilna žlica riževih kosmičev
Hruško olupite in ukašite na steklenem strgalu. Z nožem odrežite vrh kakija in z čajno žlico ppostrgajte meso kakija. Če je le ta dovolj zrel, bo kakijevo meso podobno kašici. V kolikor pa ima kaki gostejše meso, ga ukašite s pomočjo steklenega strgala. Kašico iz hruške in kakija zmešajte skupaj in dodajte jedilno žlico riževih kosmičev.
Pa dober tek!



NASVET!
  1. Riževe kosmiče lahko kupite v vseh večjih in bolje založenih trgovinah in drogerijah. Sama kupujem riževe kosmiče znamke Milupa, ki so brez dodanega adaptiranega mleka.
  2. V kolikor bo kašica preredka, dodajte več riževih kosmičev, ki se super obnesejo za zgoščevanje jedi - ne le sadnih, tudi zelenjavnih, mesno-zelenjavnih idr.

Kaj pa ostali družinski člani?
Pripravite jesenski smoothie za vse! Na vsakega člana uporabite 1 kaki in 1 hruško ter po eno jedilno žlico riževih kosmičev. Lahko pa dodate še 2dl sveže stiskanega pomarančnega soka in dobili boste odlično vitaminsko bombo C vitamina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar