Sadno-zelenjavni 'fast food'

Ko je lakota prehuda, ko ste v stiski s časom ali pa na obisku, je sadno-zelenjavni 'fast food' odlična izbira. Ne le, da bo vaš malček sit, poskrbeli boste tudi za zdrav in okusen obrok.

Sadno-zelenjavni obrok sem tokrat pripravila na obisku pri prijateljici, poleg mojih dveh sestavin, sem potrebovala le še vodo, žličko kvalitetnega olja, lonec, metlico, pribor in krožnik. To pa so stvari, ki jih ima zagotovo doma vsaka gospodinja. Torej, za sadno-zelenjavni 'fast food' (250g) potrebujete:


  • 1 kozarček (150g) domače baby kašice z okusom jabolka in korenčka
  • 2 jedilni žlici pšeničnega zdroba
  • čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
  • 100ml vode
V kleti imam ogromno domačih baby kašic, ki sem jih v septembru pripravila iz domačega sadja in zelenjave. Tako sem poskrbela, da bo Gal lahko užival domače sadje in zelenjavo tudi čez zimo. Takrat je izbira precej majhna, prav tako pa so domače baby kašice odlično nadomestilo kupljenim kašicam ter hitra rešitev, ko se srečamo s časovno stisko.  Recept si lahko preberete tu

Ker sem vedela, da se bo današnji potep precej zavlekel in bo hitro tu čas za kosilo našega Gurmančka Gala, sem v previjalno torbo zapakirala kozarček domače baby kašice. V lonček za shranjevanje mleka pa sem shranila 2 jedilni žlici pšeničnega zdroba. 

Na obisku sem tako le zavrela 100ml vode, dodala pšenični zdrob ter med mešanjem kuhala 3 minute. Nato sem vmešala še baby domačo kašico in primerno ohlajenemu obroku dodala žličko kvalitetnega olja in sicer je bilo tokrat olivno. 

Kosilo je bilo tako pripravljeno v manj kot 5 minutah, Gurmanček Gal pa je z užitkom pojedel celoten obrok.

NASVET!

  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Namesto pšeničnega zdroba, lahko izberete tudi zdrob drugega žita, kot je na primer ajda, koruza, pira, ipd.

Ni komentarjev:

Objava komentarja