- 200 ml vode
- 1 večjo hruško
- 1 jedilno žlico prosene kaše
Proseno kašo kuhajte v 200 ml vode in sicer 15 minut, nato jo pokrito pustite še 5 minut, da se namoči. V tem času na steklenem strgalu ukašite večjo hruško, ki ste jo prej olupili. Kašico iz hruške vmešajte k primerno ohlajeni proseni kaši ter jo ponudite malčku.
Pa dober tek!
NASVET!
- Če boste jedi dodali še mleko (adaptirano, materino, rastlinsko ali kozje), je jed super izbira tudi za večerjo. Recept si lahko preberete tu.
- Če vaši malčki ne sprejemajo gostejših kašic, lahko proseno kašico spasirate s pomočjo paličnega mešalnika.
- Surova hruška sicer ohrani več C vitamina kot kuhana, kljub temu pa lahko hruško tudi skuhate skupaj s proseno kašo. Več o tem v tej objavi
Kaj pa ostali družinski člani?
Prosena kaša s hruško je primerna za vse člane družine, le količino sestavin prilagodite glede na število obrokov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar