Koruzni kosmiči s svežim sadjem

Koruzni kosmiči oziroma corn flakes, kakor jih večina pozna, so odlična izbira za dopolnitev sadnih obrokov. Le pri nakupu bodite pozorni, da so kosmiči nesoljeni (<0,1g) in nesladkani.

Tokrat sem jih kombinirala z banano in kakijem. Torej, za 250g obroka potrebujete:

  • 1 srednje veliko banano (100g)
  • 1 srednje velik kaki (70g)
  • 2 pesti koruzni kosmičev
  • 150ml vode 

Vodo zavrite in jo prelijte čez kosmiče. Če vaš malček že je koščke, jih ni potrebno dolgo namakati, če pa je vaš malček kakor Gurmanček Gal, ki je še vedno večinoma na pretlačenih kašicah pa pustite kosmiče namakati približno 5-10 minut. Ta čas pripravite sadje in sicer olupljen kaki ukašite na steklenem strgalu, banano pa pretlačite s pomočjo vilic. Sadje vmešajte h kosmičem. 
Pa dober tek!


NASVET!
  1. Z dodajanjem svežega sadja v kašice naših malčkov, poskrbimo za dnevni vnos vitamina C, ki pomaga pri boljši absorpciji železa iz prehrane. Več o tem v tej objavi .

4 komentarji:

  1. Kje pa lahko kupim nesoljen in nesladkan coen flakes? Kjer sem gledala je povsod vsaj sol noter...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena. Zagotovo ga prodajajo v dm prodajalnah in sicer prav njihove linije dmBio. Poglejte v shrambo Gurmančka Gala, je slika izdelka za lažjo orientacijo. http://gurmancekgal.blogspot.si/2016/10/shramba-gurmancka-gala_26.html

      Izbriši
  2. Pozdravljena, ne vem, če prav razumem, zato vljudno prosim za razlago. Sadje ukašiti na steklenem strgalu je isto kot kuhati nad soparo ali v manjši količini vode? Hvala že v naprej za odgovor. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena. Stekleno strgalo je podobno klasičnemu železnemu, le da je iz stekla in pravzparav sadje ukaši (lahko si pogledaš primere na tem linku https://www.google.si/search?q=stekleno+strgalo&rlz=1C1AVNC_enSI591SI598&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjEtb6qxIfYAhUQJewKHXbbDyAQ_AUICigB&biw=1517&bih=707). Ko sadje ukašimo na steklenem strgalu ga toplotno NE obdelamo, kar pomeni, da je sadje surovo in tako ohrani vse vitamine in minerale.

      Izbriši