- 1 jedilno žlico borovnic
- 1 manjšo banano
- 1 jedilno žlico koruzne polente
- riževo mleko z okusom kokosa
V lončku zavrite 100 ml riževega mleka z okusom kokosa, ki ste mu dodali borovnice. Med mešanjem k mleku in borovnicam zakuhajte še koruzno polento. Po treh minutah lonček odstavite in počakajte, da se polenta ohladi na telesno temperaturo. V tem času pretlačite manjšo banano.. Ko je polenta ohlajena, jo vmešajte k pretlačeni banani.
NASVET!
- Namesto riževega mleka z okusom kokosa lahko uporabite vodo ali kakšno drugo rastlinsko mleko. Sama sem riževo mleko kupila v Hoferju in je odlična zamenjava vodi, saj da jedem poseben, sladkast okus.
- Koruzno polento lahko zamenjate tudi s kakšnim drugim zdrobom, bodisi pšeničnim, ajdovim, prosenim ali pirinim.
- Za ta recept sem uporabila zmrznjene domače borovnice, še boljša pa bi bila uporaba svežih.
Ni komentarjev:
Objavite komentar