Ovseni keksi

Okusni keksi iz le 3 sestavin, pečeni v zgolj 15 minutah.
Okusen in zdrav prigrizek za najmlajše gurmančke.
Brez jajc in glutena.

V hladilniku me je čakala domača skuta, na pultu pa (pre)zrela banana. Zato sem se odločila, da ustvarim nekaj za male gurmančke -slastne ovsene kekse.
Oves ne vsebuje glutena, ampak glutenu podobno sestavino avenin. Zato lahko oves uživajo tudi osebe, občutljive na gluten.
Za 20 ovsenih keksov potrebujete:
  • 125g domače skute
  • 1 srednje veliko banano
  • 125g dmBio ovsenih kosmičev
Vse sestavine skupaj dobro pregnetite.

Zmes s čajno žličko oblikujte v kroglice in jih med dlanmi sploščite v okroglo ploskev.
V prej ogreti pečici ovsene kekse na 180°C pecite 15 minut.

Postrezite primerno ohlajene.

Pa dober tek!
NASVET!
  1. Kekse zaradi skute priporočam po dopolnjenem devetem mesecu starosti. Zakaj, si preberite v tej objavi.
  2. V kolikor je malček občutljiv na mlečne izdelke, skuto nadomestite s še 1 banano. 
  3. Linija dmBio ponuja izdelke, ki so brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov. Izdelke dmBio najdete v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u