Sočni mafini iz pirine polnozrnate moke s koščki narezane hruške in češnjami.
Mafini so ena izmed bolj priročnih jedi za naše malčke, saj jih lahko naredimo v "sladki" ali "slani" izvedbi. Poleg tega pa so zaradi oblike zelo priročni za gurmančkove drobne roke. Brez težav jih v roke primejo tudi najmlajši, v njih pa bodo še posebej uživali tisti, ki se z gosto hrano spoznavajo po metodi BLW (več o tem na tej povezavi).Odkar ustvarjam recepte, sem tako naredila že bezgove, bananine, jajčne in pizza mafine in še druge. Prav vsi so odlično uspeli, recepte pa najdeš tukaj --> klik, klik.
Tokrat pa sem izkoristila češnje (in eno že prezrelo hruško v shrambi) ter ustvarila te ekstra sočne pirine mafine.
Za 14 mafinov potrebuješ:
- 1 jajce
- 50g masla
- 200g dmBio polnozrnate pirine moke
- 2dl mleka
- 1 pest izkoščičenih češenj
- 1 olupljena in na kocke narezana hruška
- 1 čajna žlička sode bikarbone
Modelčke napolnite z zmesjo za mafine. V klasične modelčke za mafine gre približno 1 zvrhana jedilna žlica testa. Po vrhu, če želite, lahko potresete tudi razkoščičene češnje.
Mafine v pečici na 180°C pecite 22 minut. Postrezite primerno ohlajene.
Pa dober tek!
NASVET!
- Namesto pirine moke, lahko uporabite katerokoli moko. V kolikor je malček občutljiv na gluten, se v mafinih odlično obnese tudi mandljeva ali kokosova razmaščena moka. Obe najdete v dm prodajalnah po vsej Sloveniji.
- V kolikor še niste uvedli mlečnih izdelkov (le te priporočam po dopolnjenem 9.mesecu starosti, zakaj, si preberite tu), lahko namesto kravjega mleka uporabite katerikoli rastlinski napitek. Na primer rižev, ovseni, mandljev....