Bučne palčke s svežino drobnjaka. Odlične kot okusen prigrizek, samostojni obrok ali priloga k omaki in piščancu.
Vsi vemo, katera buča jeseni kraljuje na naših vrtovih in krožnikih. Njena živo oranžna barva odlično odslikava odtenke jesenskih listov, njen okus pa se super obnese tako v sladkih kot tudi slanih jedeh.Tokrat sem hokaido bučo uporabila v teh bučnih palčkah, ki sem jim za dodaten okus in aromo dodala parmezan ter drobnjak.
Za približno 10 bučnih palčk z drobnjakom potrebujete:
- 60g mandljeve moke
- 150g pireja buče hokaido
- 25g kokosovega masla
- 30g parmezana
- 2 jedilni žlici svežega nasekljanega drobnjaka
- 1 manjše jajce
- 1 kavno žličko vinskega kamna
Dodajte še sir, jajce, bučni pire in drobnjak. Vse dobro premešajte in pregnetite.
Z rokami, ki ste jih zmočili z vodo, oblikujte 5 centimetrov dolge in 2 centimetra debele palčke in jih položite na peki papir.
V predhodno ogreti pečici bučne palčke pecite 15 min na 180°C do zlatorjave barve.
Ko so pečeni, jih vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladijo.
Postrežete jih lahko kot samostojni prigrizek, prelite z vam najljubšo omako ali kot prilogo.
Pa dober tek!
NASVETI!
- Pravi parmezan ali kot ga italijani poimenujejo Parmigiano Reggiano je staran sir s prijetnim, aromatičnim, a rahlo pikantnim okusom. Parmezan mora med previdnim in dolgotrajnim staranjem zoreti kar dve leti in ravno zaradi tega dolgotrajnega postopka, med katerim se beljakovine razgradijo v proste aminokisline, je parmezan še lažje prebavljiv in zato odličen za prvo uvajanje mlečnih izdelkov. Poleg tega je parmezan bogat z beljakovinami, vitamini in minerali, med katerimi prevladujejo kalcij, fosfor in vitamin B12.
- Drobnjak je izjemno okusna začimba, bogata z vitaminom A in C. Slednjega je v 100g kar za 85% priporočenega dnevnega odmerka. Zato priporočam, da ga dodajate vsem brezmesnim jedem, da bo absorpcija železa učinkovitejša. Poleg tega pa drobnjak velja za antioksidant, uspešno pomaga pri prebavi, čisti kri ter deluje protirakavo.
- Bučne palčke so primerne tudi za LCHF navdušence in tiste, ki ne prenašajo glutena.
Ni komentarjev:
Objavite komentar