Tokrat sem stročnice vključila v enolončnico in sicer sem pripravila okusen obrok iz kisle repe, fižola in krompirja.
Kisla repa je bogata z balastnimi snovmi, beljakovinami in ogljikovimi hidrati. Je vir kalcija, natrija, kalija, magnezija, železa in fosforja, v njej pa najdemo tudi vitamine B1, B2, B3 in vitamin C.
Za 200g obroka potrebujete:
- 2 jedilni žlici kuhanega fižola
- 1 srednje velik krompir (100g)
- 1 pest kisle repe (50g)
- vodo
- ščepec Kotanyi kumine
- čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
Pa dober tek!
NASVET!
- Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
- Kisla repa ima kar velike kose, zato sem jo jaz za Gurmančka Gala spasirala s paličnim mešalnikom.
- Kumino jaz dodam v mlado in kislo zelje ter repo, saj tako preprečim morebitno napenjanje. Kotanyi kumino lahko dobite v mleti obliki ali v zrnju, obe pa sta primerni že od samega začetka uvajanja.Več o kumini pa v tej objavi.
Ta enolončnica je super obrok za vse člane družine in odlična za mrzle zimske dni. Za približno 1l enolončnice potrebujete:
- 4 srednje velike krompirje (400g)
- 400g kisle repe
- 200g kuhanega fižola
Postopek je isti, le da si preostali člani družine enolončnico začinite na krožniku :)