Kvinoja je odličen vir hranilnih snovi in je zato primerna za najmlajše - otroke in dojenčke. Je lahko prebavljiva žitarica, ki jo lahko ponudite malčkom, ki so občutljivi na gluten oziroma malčkom, pri katerih žitaric z glutenom še niste uvedli. Kvinoja je bogata z beljakovinami in minerali.
Prav tako je z vitamini in minerali bogata banana, saj vsebuje vitamine A, B1, B2, B6, C in D ter minerale kot so kalij, magnezij, kalcij, fosfor, železo, jod in klor. Je prava energijska bomba, ki pa vsebuje malo maščob
Za 180g obroka potrebujete:- 1 banano (100g)
- 1 jedilno žlici kvinoje
- 100ml vode
Kvinojo operite pod vodo in jo nato v vodi kuhajte 15 minut. Pokrito pustite stati še 5 minut. Ta čas spasirajte banano in ji vmešajte kuhano in ohlajeno kvinojo.
Pa dober tek!